backgr

Понеделник, 18 Октомври, 2021

ПОСЛЕДНО ОБНОВЯВАНЕ:

12-01-2021, 10:14.

КАМЪК НА ФОКУС

tourmaline 320 11 1628

Турмалин 

ЗОДИЯ НА ФОКУС

ВЕЗНИ

24.09 - 23.10

НЕЩО (НЕ)СЛУЧАЙНО

320_03_7225_crysocolla_rough.jpg

Ново 20

Ново 20-1

Ново 20-2

НАЧАЛО

Добре дошли на страницата на ИВЕНЧЕВ & РАЯ – УНИКАТНА БИЖУТЕРИЯ.

Този сайт е електронно разширение на нашия бижутерски магазин и е посветен на скъпоценните камъни, включително перлите, корала и кехлибара, както и на бижутата изработвани с тях. Тук Ви предоставяме разнообразна информация за видовете скъпоценни и полу-скъпоценни камъни, както и за други ювелирни материали, включително златото и среброто. Конкретна информация за предлаганите от нас бижута онлайн можете да намерите чрез връзките в лявата колонка на тази страница, през бутона УНИКАТНА БИЖУТЕРИЯ или на адрес http://e-store.ivenchev.com/.

На Вашето внимание представяме следните основни раздели:

- ЗА СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ

- УНИКАТНА БИЖУТЕРИЯ

- ГАЛЕРИИ

- ФОРУМ

- ПРЕПОРЪЧВАМЕ

- УКАЗАТЕЛ

- СПРАВОЧНИК

- КАЛЕЙДОСКОП

В рубриката ЗА СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ (или какво можем да научим за тях и за бижутерията) сме поместили информация за скъпоценните камъни като ювелирни материали, а също така и като обект на възхищение и обожаване, на завист и сълзи. Не сме пропуснали и езотеричната страна на тяхната привлекателност. Накратко: скромен опит за енциклопедично представяне на български език на скъпоценните камъни и тяхната магия.

 

В търговския раздел УНИКАТНА БИЖУТЕРИЯ (или това което предлагаме) показваме част от бижутата, които могат да се закупят от разстояние (напр. с наложен платеж) или  "на живо" в нашето магазинче, наречено "ИВЕНЧЕВ & РАЯ - УНИКАТНА БИЖУТЕРИЯ". Освен това, което предлагаме в завършен вид, бижута по поръчка могат да бъдат изработени за Вас с наши камъни и със сребърен обков.

 

В рубриката ГАЛЕРИИ (със снимки на образци или с две думи: За окото) представяме снимки на скъпоценни камъни и на бижута с тях, както и на минерални образци или необработени камъни, водени от убеждението, че едно изображение говори повече от хиляда думи. Целта на тези галерии е чисто естетическа и опознавателна.

 

ФОРУМ (Вашето мнение и размисли по различни въпроси) – тук можете да общувате със сродни души по теми (основно скъпоценни камъни и бижутерия), които Ви интересуват и искате да споделите Вашето мнение, виждане, познание и др. Тази рубрика я списвате Вие самите. Във форумапоместваме и последните новости в сайта, които иначе са прекалено многобройни, за да могат да бъдат изброени на "първа" страница.

 

ПРЕПОРЪЧВАМЕ е страничка с препратки към външни сайтове за скъпоценни камъни и бижутерия, както и с препоръчвана от нас литература на български и други езици.

 

УКАЗАТЕЛ е визуален "показалец" на галериите с фотографии в нашия сайт. Това е линк за бързо "прелистване" на галериите и самите фотографии ако нямате желание да четете или да се въртите в кръг из отделните менюта и препратки. Следва да се отбележи, че това не са всичките публикувани тук фотографии и останалите снимки могат да бъдат разгледани единствено  през съответната страница в контекста на обясненията по конкретната тема.

 

Нашият СПРАВОЧНИК е страничка с бързи връзки към определена информация за скъпоценните камъни и знаците на зодиака, семейните годишнини, грижи за камъните и бижутата с тях, както и друга полезна според нас информация, включително опит за списване на "речник" с термини от областта на гемологията, минералогията, бижутерията и т.н.

 

КАЛЕЙДОСКОП е мястото за клюките, фактите, градските легенди, имената и т.н. в бижутерията, гемологията и изобщо в шарения свят на скъпоценните камъни и различните минерали.

 

Рубриката НОВО 20 (или новите неща в нашия сайт и около него) Ви дава справка и бързи връзки към значителните новости в сайта, както и датата, на която сме ги поместили тук. С една дума: най-важните новини за този сайт.

Желаем Ви приятни минути (а защо не и часове) в нашия сайт!

Рая и Ивенчев

STRELKA_NAGORE_100x50

 

АВТОРСКИ ПРАВА

АВТОРСКИ ПРАВА

Ивенчев&Рая - Уникатна бижутерия

ПРЕПОРЪКИ

Този сайт изглежда най добре на резолюция 1280х1024 (или по-висока) и поддържа Mozilla Firefox 1.0 +, Safari 1.2+, Opera 9.0+, Internet Explorer, Google Chrome, а по всяка вероятност и други интернет браузъри.

ЗА КОНТАКТ

Напишете ни e-mail

за Рая: raya@ivenchev.com

за Ивенчев: ivenchev@ivenchev.com